Heb je een WW-uitkering? Ook dan kan je vanaf nu bij Concerned terecht.

In 2020 heeft het kabinet een aanvullend sociaal pakket aan maatregelen gepresenteerd als onderdeel van het steun- en herstelpakket van de economie. Doel van het sociaal pakket is om ervoor te zorgen dat mensen die nu in inkomensonzekerheid verkeren aanspraak kunnen maken op passende begeleiding bij het zoeken naar nieuw werk en inkomen.

Eerder konden alleen mensen met een WIA, Ziektewet of Wajong-uitkering in aanmerking komen voor het volgen van een traject. Vanaf augustus 2021 is het echter ook mogelijk dat werkzoekenden met een WW-uitkering óf werknemers die binnen vier maanden werkloos dreigen te worden een (maatwerk)traject kunnen gaan volgen via UWV. Dit traject biedt ondersteuning en begeleiding bij het vinden van een passende baan. UWV breidt hiermee haar dienstverlening uit om meer werkzoekenden te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het bijzondere van deze regeling is dat deze regeling niet alleen bedoeld is voor werkzoekenden die in beeld zijn (of komen) van UWV, maar ook van toepassing is voor werkzoekenden van gemeenten of sociale partners.

Voor deze doelgroep kan er een Naar werk-traject en/of Werkfit-traject worden ingezet. De trajecten mogen uitsluitend worden uitgevoerd door goedgekeurde samenwerkingspartners van UWV, zoals Concerned.

Wil jij ondersteuning krijgen bij het vinden van een nieuwe baan? Neem dan contact met ons op, we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Lees hier meer over onze dienstverlening

Lees meer

Neem nu contact met ons op

En ontdek op welke manier wij jou kunnen begeleiden