Wat doet een re-integratiecoach

en hoe kan hij of zij jouw leven veranderen? Een re-integratiecoach is iemand die je helpt bij het vinden van een baan of (tijdelijke) werkervaringsplaats na werkloosheid of (langdurige) ziekte. Als je wilt, helpt een re-integratiecoach je ook met solliciteren. Of met de juiste keuzes maken, als je dat lastig vindt. Wat je ook nodig hebt bij het vinden van werk, een re-integratiecoach helpt je erbij. Want samen kom je verder.

Heb je een uitkering in verband met een handicap, langdurige werkloosheid of ziekte? Of kun je je huidige werk niet meer doen zoals je zou willen? Bijvoorbeeld door lichamelijke klachten, een ziekte of handicap – en wil je (weer) aan het werk?

Dan spreken we over ‘re-integratie’ of ‘herintreding’. Je kunt (stap voor stap) terugkeren bij je eigen werkgever, of bij een andere organisatie en/of met ander werk. Werk dat bij je past, waar je je goed bij voelt.

Een re-integratiecoach helpt werkenden, werkzoekenden en bedrijven de draad – al dan niet samen – weer op te pakken. Dat gaat in vogelvlucht als volgt:

  • Wat zijn de wensen?
  • Welke mogelijkheden en beperkingen zijn er?
  • Welke eigenschappen, competenties en vaardigheden zijn van toepassing?

Op basis van persoonlijke interview(s) en een grondige analyse stelt de re-integratiecoach het plan van aanpak op. En die is altijd anders, want niemand is hetzelfde. Elke situatie is anders. Een stukje maatwerk, waardoor we voor jou straks de perfecte match vinden.

Indien nodig geeft de re-integratiecoach jou en/of je werkgever ook een advies over een stukje training, coaching en/of welke aanpassingen er eventueel nodig zijn. Denk aan ander werk, een andere werkplek, het aanpassen van de werkplek en/of (om)scholing. Alles wat er nodig is om het – gezamenlijk vooraf bepaalde – doel van de re-integratie te behalen.

Voor een werknemer voor het leven, de baan van je leven. Wil je meer weten? De re-integratiecoaches van Concerned staan voor je klaar. Staan je bij. Nu én gedurende het re-integratietraject. Wel zo prettig, toch?