De weg vooruit met Concerned en…de TMA methode.

Wat is het belangrijkste in jouw organisatie?…….Of is de goede vraag wie dat zijn? Bij Concerned geloven wij dat de medewerkers in een organisatie het kapitaal zijn, het belangrijkst. We starten onze trajecten met goed luisteren, wat speelt er bij jou en/of in je organisatie en wat zijn de doelen die je hebt. Zo kunnen we meedenken over hoe we je verder kunnen helpen. Bij Concerned werken we met verschillende specialisaties en methoden, 1 van deze methoden is de TMA methode, Talenten Motivatie Analyse, in deze flyer leggen we je kort uit wat het inhoud!

Wil je inzicht in je drijfveren en je talenten? Wil je weten waar jouw ontwikkelpotentieel zit? Of wil je dit voor jouw medewerkers? Zoek je al een tijdje naar een manier om je mensen te motiveren op het gebied van ontwikkeling? Hoe je talentvolle mensen aan boord kunt houden? Of wil je dat je medewerkers elkaar beter begrijpen, zodat de samenwerking verbeterd?

Dan zou de TMA methode iets voor je kunnen zijn!

“Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt.”

Dit is het uitgangspunt van de TMA methode, klinkt goed natuurlijk! Maar hoe dan?

Een van de belangrijkste instrumenten van de TMA Methode is de TMA Talentenanalyse. De talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten in kaart en geeft het inzicht op welke werkgebieden het meest gemotiveerd en talentvol gefunctioneerd wordt.

Kandidaten maken online een TMA Talentenanalyse waarmee tevens 53 competenties worden gemeten. Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. De dashboards en rapportages geven informatie over de talenten van mensen en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties.

Vervolgens zijn er meerdere instrumenten die ingezet kunnen worden, er kan een competentiematch gemaakt worden met het gewenste competentieprofiel. Om competenties en ontwikkelpotentieel meetbaar te maken kunnen we de  TMA 360 graden feedback analyse inzetten. Bij loopbaanvraagstukken kunnen we de TMA Beroepskeuzetest gebruiken en daarnaast kunnen we TMA Teamsessies verzorgen.

De TMA methode wordt onder andere toegepast voor:

  • Ontwikkeling
  • Re-integratievraagstukken
  • Loopbaan oriëntatie
  • Selectie
  • Mobiliteit
  • Teambuilding

Maak een afspraak

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Hoe we mensen en bedrijven écht verder helpen, hen (weer) laten floreren? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende kennismaking.